İyi bir Güvercin: Göz ve Kanat Teorisinin Önemi

İyi bir Güvercin: Göz ve Kanat Teorisinin Önemi Düzenli ziyaretçilerimizden biri, kendisi de büyük bir şampiyon, bize bir mektup gönderdi ve web sitemizde yayınlamamızı istedi. Bu mektubun yazarı, birçok fanatiğin çatı katındaki en iyi güvercinleri tanımalarına yardımcı olacak teorilere, özellikle de kışın tanıdıklarına şaşırıyor. İşte bu konuda onun almak: “Her meraklısı, elinde gerçek bir şampiyon tuttuğunda tanımaya çalıştığı kendi geleneklerine, kendi kesinliğine ve ipuçlarına sahiptir. Yine de hepimiz teorilerimizin ve fikirlerimizin gerçeğe çok sık uymadığı konusunda hemfikir olmak zorundayız. Çoğumuz, bazı şampiyonların gerçek bir şampiyonla daha az başarılı bir güvercin arasında gözle görülür veya fark edilebilir bir fark olmamasına rağmen, ortalama bir meraklıdan daha iyi bir his olduğunu itiraf etmek zorundayız. Sonuç olarak, artan sayıda meraklı, bir güvercin kalitesini gerçekten tanımak için her türlü teori ve fikri aramaktadır. En saçma teorilerin bazılarının yanı sıra, üç büyük teoriye de aşinayız: göz, kanat ve kas teorisi. Bu teorilerden herhangi birine değer katan bir meraklı, hata yapmakla yükümlüdür. Göz teorisi Göz teorisi hakkında daha fazla bilgiyi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz . (flemenkçede) Bu teori hakkında harika kitaplar yazılmıştır ve deneyimsiz her meraklı bir güvercin gözünde bir şeyler keşfetmeye çalışır. Bence bir veteriner hekimin büyük beyaz bir şampiyonun asla iki beyaz gözlü güvercinle eşleşmemesi gerektiğini söylediğini duymak çok eğlenceliydi. Mavi, beyaz veya yeşil gözler arasında neden bir fark olsun ki? Bazen en harika gözler 10 metreden fazla göremez (örneğin kısa görüşlü insanları düşünün). Öte yandan, akıllı bir güvercin daha az akıllı güvercinlere göre farklı göründüğünü ve akıllı güvercinlerin korkmadığını varsayabiliriz. 

Kanat teorisi Güzel görünümlü bir kanat harika bir şeydir ve kanat düzeni yıllar içinde kesinlikle gelişmiştir. Bununla birlikte, bir meraklısı kanadı ölçmeye başladığında ve her türlü maddeye bakmaya başladığında yanlış yolda olduğunu söyleyebilirsin. Bazı güvercin denetçileri, yedinci birinci sınıfın uzunluğuna özellikle dikkat eder. Bu gerçekten işe yaramazsa, neden Kim Gevaert ve diğer sprint sporcularının ayak başparmağının uzunluğu hakkında bir çalışma yapmıyorsunuz? Gerçekten de, ayak başparmağı bir sporcunun dengelenmesine ve ilerlemesine yardımcı olur, öyleyse neden en uzun parmağı olan sporcunun en iyi sprint sporcusu olduğunu varsaymıyor? 

Kas teorisi Bu üçün en gizemli teorisi. İçeridekilere göre, bu teoriyi gerçekten uygulayabilecek pek fazla hayran yok. Bununla birlikte, bir kasın uzunluğu veya kas kütlesi, örneğin bir sporcu hakkında hiçbir şey söylemez. Göz ve kanat teorisinde olduğu gibi, çok sayıda hayran, bir güvercin kas sistemindeki özelliklere çok dikkat eder. Sonuç Üst sınıf bir güvercin, onu birinci sınıf bir güvercin yapan iyi özelliklerle doğar ve sporumuz için iyi bir şeydir, ancak yalnızca bir sepetten bir güvercin kalitesi hakkında net bir fikir edinebiliriz. Bir Japon meraklısının bir horoz ve tavuğu tanımlayabildiğiniz gibi bir gün şampiyonları tanımlayabileceğini hayal edin. Bu durumda diğer tüm kuşlardan kurtuluruz ve kalan şampiyonları küçük bir minibüsle serbest bırakma yerine, tren ya da büyük kamyon kullanmak yerine serbest bırakabiliriz. Aldığımız mektup buydu. Birkaç ilginç anekdot ile son buluruz: Bir süre önce bir meraklı, bir şampiyonun bir güvercin gözünde saklı olduğu iddia edilen her türlü sırrı açığa çıkardığını gördü. Her türlü bilgiyi gözünden toplayabilirdi. Ancak, bir şeyi okumak için gazeteyi aldığında diğerleri de okuyabilmek için gözlük kullanması gerektiğini fark etti. Gazetesindeki küçük harflerden çok daha küçük olan kuşun irisinden nasıl bilgi alabildi? Bir zamanlar Limburg'daki ve muhtemelen Belçika'daki en iyi hayalperestlerden birinden hediye olarak genç bir kuşun açık artırmaya çıkacağı bir etkinlikte bulundum. Etkinlikteki diğer meraklılardan biri elindeki dört haftalık güvercini aldı. Kaslarından bu güvercinin 700km'den daha fazla uçamayacağını söyleyebiliyordu. Birkaç dakika sonra genç kuşu da aldım. Göğüs kasını aradım ama sadece çok zayıf kasları hissedebiliyordum. Bu normal; Dört haftalık genç bir kuşun göğüs kasları henüz tam olarak gelişmedi ve bu kasların 700 km'nin üzerindeki yarışlarda ödül kazanamayacağını söyleyen bir meraklı vardı. Bu elbette bir anlam ifade etmiyor. Sadece sepet kimin doğru olduğunu söyleyebilir.