REKLAMA GEREK DUYMAYAN SOYLAR Damızlığımızdadır

  

Yarış Güvercinlerinin Kökenleri

REKLAMA GEREK DUYMAYAN SOYLAR

  Fabry Pigeons

Fabry güvercinleri herhangi bir sayıda iyi yetiştirilmiş aile ile iyi bir şekilde geçmiştir. Fabrys'i Janssens ve Meulemans ile geçerek mükemmel performans gösteren ve üreyen güvercinler ürettiğim için kendi deneyimim bunu ortaya koyuyor. Ancak, pek çok Amerikalı el ilanının size söyleyeceği gibi, onları Janssen'lerle geçmenin sonuçları olağanüstü oldu. Bu, Foy's Pigeon Supplies'ın sahibi olan Minnesota, Golden Valley'den Clair Hetland için favori bir haç. Örnek olarak, onun Janssen-Fabry haçı 1985 Minnesota Eyalet Yarışı'nda 488.411 millik bir hava yolu ile dakikada 1300 yarda yaparak kazandı.1994'te, 3.000'den fazla genç kuşun yarıştığı 300 millik Central Jersey Combine yarışına gönderdiğim 928 grup numaralı bir Janssen-Fabry mavi tavuğu yetiştirdim. İlk kuş evim, muazzam bir uçan rekora sahip olan iyi Janssen horozum Evde Tek Başına idi. Yirmi dakika geçti ve 928 hiç de yorgun görünmüyor veya tuzağa düşmekle ilgilenmiyordu.Evde Tek Başıma çalıştıktan  sonra bu kadar çok zaman geçtiği için onu izlemenin bir anlamı olmadığını düşündüm. Görünüşe göre, Evde Tek Başına birleştirmeyi 30 dakika farkla kazandı ve 928, bir sonraki kuşun 10 dakika ilerisinde 2. biçerdöver olacaktı. Buöğrenilen zor bir dersti. 928'in hikayesi burada bitmiyor.1998'de onu, en iyi performansım Meuleman siklerimden biri olan de 2000'e getirdim ve çiftleşmeden sadece iki çocuğu aldım. İkisi de mavi tavuklardı. İlk kulübü kazanan kendime bir tane ayırdım ve Louisiana'dan iyi arkadaşım Gerald Hebert'e bir tane verdim. Gerald'ın 928 / de 2000 kızı, çatı katındaki en tutarlı damızlık tavuklardan biri haline geldi.Daha önce de belirttiğim gibi, Janssen Kardeşlerin Halve  Fabry'si Porthos'un torunuydu. Halve Fabry, on birincilik kazanan 1965 Oude Witoger da dahil olmak üzere bir dizi önemli Janssen güvercininden sorumluydu.Halve Fabry aynı zamanda mükemmel bir yarışçı ve yetiştirici olan De Oude Merckx'in büyük büyükbabasıdır.

Ancak Janssen-Fabry bağlantısı burada bitmiyor. Fabry güvercinlerini kapsamlı bir şekilde araştıran Baltimore'dan John Keller'a göre, "Janssen Kardeşlerin yıllar içinde Fabry'den birçok güvercin satın aldı"

Janssen 019

Kuşkusuz, dünyadaki 1 numaralı yarış güvercini türü, Belçika'nın Arendonk kentinden Janssen Kardeşler tarafından geliştirilen türdür. İkinci dünya savaşından sonra dünya çapında güvercin sporunun şekillenmesine yardımcı olan eşsiz bir doğuştan güvercin ailesidir. Arendonk'tan "De mannekes" (erkek -sevecen bir terim), birkaç yıl sonra üreme yeteneklerinde mutlak üstünlüklerini kanıtladı. Kısa sürede De Schoolstraat'tan güvercinleri ele geçirebilen herkesin şampiyonlar diyarına katıldığı, sırf "Janssen güvercini" çokyüksek kalitede olduğu için yarış güvercini sporunda devrim yarattığı için yakından korunan bir sırdı. Janssen Kardeşler, Belçika, Hollanda, Almanya vb. Ülkelerdeki binlerce hayranın fantastik güvercinleriyle elde ettikleri performanslarla dünyaca ünlü oldular. Aile dostları Jos de Klak sadece Hollanda'da değil, dünya çapında ünlü güvercinleri ve diğer bazı meraklılar, kardeşlerden aldıkları güvercinlerin altın madeni olduğunu keşfettiler. 

Oude Stier ",

De Merckx ", " De 019 ", " De Bange " nin torunları : İstisnasız, ellerinizde altındı . Bu Janssen Kardeşlerin ıslahı bir sanat formu haline getirdiğini gösterdi. Güvercin sporuna bir armağan olan muhteşem bir güvercin ailesi yetiştirmişlerdi.

De Klak 613

De 613 ", De Klak bu zamana kadarki yarışmış en iyi 

 posta güvercini. 60 ödül sayısız derece ve büyük başarılara  altı yıl boyunca imza attı. 1990 yılında 1. kazandı. Midfondclub Oost-Brabant ve WHzB 1.. Acegüvercin   1992 ve 1993, dede 2. Ace güvercin Midfondclub Oost-Brabant. 613 Babası halkalı NL87-2542927 anne NL88-8810985 olan de Knook olduğunu. "de 613 hattından torunları ile başarılı birçok kuş"De Klak erkeğin torunları arasında.

80 yaşında ölen Jos Van Limpt (De Klak), 70 yıldan fazla 

 posta güvercini besledi Belçikalı Janssen ailesinden sonra dünyanın en ünlü posta güvercini meraklısı olan Hollandalı Jos Van Limpt'e 2004 Hollanda Şampiyonu olan Van Limpt-De Prut  5 Mart 2004'de kanserden ölen "De Klak" (Kupa) lakaplı Jos Van Limpt'in en sevdiği güvercin olan "613," 6 yıllık yarış hayatında, tüm mesafelerde, çoğu birincilik olmak üzere 60'tan fazla ödül kazandı.

De Klak'ın güvercinlerinin soyu, 1800'lü yıllardan beridir  dünyanın en ünlü posta güvercinlerini besleyen Janssen lere ait.